Kırmızı Mercimek
Güneydoğu Anadolu bölgesinin zengin lezzeti!
Ülkemizde yaygın olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yetişen Kırmızı mercimek bölgenin en iyi mahsullerinden özenle seçilerek Topçuoğlu tesislerinde sizin için paketlenmiştir.
En fazla demir içeren gıdalardandır. Protein miktarı yüksek ve bu nedenle çok iyi bir enerji ve besin kaynağıdır. Yüksek lif, potasyum, demir ve folik asit içeriği ile özellikle kansızlık, sindirim sistemi ve yüksek tansiyonu düşürücü etkileri vardır.
100g KIRMIZI MERCİMEĞİN BESİN DEĞERLERİ
BESİN ÖĞELERİ | DEĞERLER |
Enerji (Kalori) | 343 |
Karbonhidrat | 54,97 |
Kalsiyum (mg/kg) | 197 |
Protein (%) | 26,64 |
Sodyum (mg/kg) | 53,2 |
Yağ (%) | 1,43 |
Demir (mg/kg) | 53 |
Nişasta (%) | 49,11 |
Şeker (%) | 4,58 |
BARKOD | KOLİ İÇİ ADETLERİ | ||||
1000 GR | 2000 GR | 4000 GR | 1000 GR | 2000 GR | 4000 GR |
8695497046000 | 8695497300294 | 8695497300003 | 15 | 12 | 6 |